A párkeresés népszerű és hatékony formái Budapesten

Ő éppen partnert keres
Ő éppen partnert keres

Párosan szép a világ, tartja a mondás. Hogyan leljen rá az Önnek megfelelő rövid vagy akár életre szóló románcra? Intim kitekintőnk következik.

A partnerkeresés egyszerre hálás és hálátlan téma. Hálás, mert mindenkit érdekel. Az egyedülállókat nyilván, de a boldog vagy éppen pocsék párkacspolatban élőket is izgatja, mi a helyzet az intim piacon.

Hálátlan is ugyanakkor: adhatunk-e olyan tanácsot, amely mindekinek egyformán hasznára válik? Nem esünk-e az általánosítás sötét vermébe? Ilyen kínzó kérdésekkel szembesültem ennek a cikknek a megírásakor, végül mégis úgy döntöttem, megjelentetem. Főszerkesztőnk szerencsére rábólintott.

Miért döntöttem a megjelentetés mellett?

Mert magam is egyedülálló vagyok és úgy hiszem, gyakorlatias példákkal és hasznos tanácsokkal tudok szolgálni. Látom, mi az ami működik és mi az, ami csak elsőre tűnik jó módszernek.

Induljunk hát neki ennek a mámoros utazásnak a kéjvonaton, ahol utunk néhol gyönyört, néhol keserűséget tartogat!

Kapcsolati formák

Fontos áttekinteni, milyen kapcsolati fogalmakban gondolkodnak a mai pár- és partnerkeresők.

ONS

Az ’ONS’ rövidítés az egyéjszakás kapcsolatra – A.K.A. one night stand – utal. Úgy hiszem a jelentését nem kell sokáig magyarázni. A mögöttes tartalmat viszont annál inkább.

Ha valaki kiírta Tinderre – lásd lejjebb – hogy ’NO ONS’, akkor tényleg nem akar egyéjszakásat?

Közel sem!

De mivel a társadalom jó része még mindig elítéli a promiszkuis – partnereiket gyakran váltogató – nőket, így a látszat kedvéért sokan kiírják ezt profiloldalukon.

A félreértés elkerülése végett: van aki TÉNYLEG nem akar rövid kalandot, ne erőszakolja rá magát senkire! Ne mutassa ki a foga fehérjét.

Situationship, azaz barátság extrákkal

Az angol relationship szóból kreált kifejezés arra az állapotra utal, ahol a felek találkozgatnak egymással, de egyikük sem veszi komolyan a dolgot. Nem mutatják be egymást a barátoknak vagy a családnak, és gyakran ’vámpír’ életmódot élnek. Utóbbi alatt azt értem, hogy csak esténként találkoznak és a kapcsolatot sokszor az intim együttlétek szenzációsan jó élménye tartja össze leginkább.

Relationship, vagyis párkapcsolat

A klasszikus partnerkapcsolat, nincs sok magyaráznivaló rajta.

Párkeresési fórumok

A kapcsolati formák átekintését követően térjünk is rá a lényegre: hogyan találjon magának valakit?

Online társkeresés

A legnépszerűbb manapság. Koronázatlan királya a Tinder nevű okostelefonos alkalmazás. A megjelenő profilok közül tetszés esetén jobbra, taszítás esetén balra húzza az illető képét. Ha mindketten jobbra húztak, találat! Kezdődhet a beszélgetés.

Tapasztalataim vegyesek ezen a téren: minden az adott illetőtől függ. Az előző kapcsolat nyűgét nyögőktől a csak egyéjszakás kalandot keresőkön át egészen a párkapcsolatra vágyókig mindenki előfordul itt.

Érdemes már az elején tisztázni, kinek mi a célja – bár ez a Tinderen kívüli ismerkedésnél is hasznos lehet.

Nem tartom ördögtől valónak, de a helyén kell kezelni. Előnyei közé tartozik az egyszerű használhatóság és a relatíve gyors erdményesség. Hátránya, hogy a nők rengeteg kedvelést kapnak,így egy átlagos kinézetű hölgy is könnyen elbízza magát a népszerűséget látva.

Ha már unja az online ismerkedést, nyomuljon offline módban! Ugrás a következő pontra.

Szólítsd le a villamoson!

Ideális helyszín:  mindenki ráér és ha a hölggyel vagy a sráccal már többször összeakadt a tekintete, valószínűleg van esély. Férfiként azt tanácsolom, menjen oda bátran a jeleket látva. Hölgyként pedig csábos nézéssel és mosollyal buzdítsa erre „Ádámot”.

Munkahelyen kerüld

Házinyúlra nem lövünk! Bölcs és régi szabály. Gondolja csak át: mit történik, ha vége lesz a kapcsolatnak? Továbbra is látja majd az illetőt mindaddig, amíg valamelyikük fel nem mond.

A mostanság divatos csapatépítő tréningek és az ott folyó jellemzően bőséges alkoholfogyasztás sem segít ellenállni a kísértésnek. Néhány ital és viccelődés után máris oldottabb a hangulat és könnyen belecsúszhat egy olyan történetbe, amit másnap megbán.

Ha ránk hallgat, kerüli a munkahelyi ismerkedést!

Ön mire esküszik? Egyetért vagy vitatkozna? Tegye meg a hozzászólások között!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *